Mijn dag bij de Rollende Keukens

juni 6, 2014 in Evenementen door Clarissa Filius

rollende-keukens-1

Zoals bijna iedereen was ik ook bij Het Weekend van de Rollende keukens. Het was een feest! Ook al was het wel druk dit jaar, de bezoekers komen niet meer alleen meer uit Amsterdam (en omgeving) dat is te merken. Maar het was weer gezellig en vooral smakelijk!

Op de zondag, de laatste dag, heb ik een bezoek gebracht aan dit eetfestijn bij de Westergasfabriek. Voor jullie heb ik een kort fotoverslag gemaakt van mijn dag.Op de foto bovenaan zie je trouwen mij (rechts) en mijn zusje (links) met een echte kokosnoot. Hoe lekker! Ik ben een echte kokoswater-verslaafde en vers uit de noot blijkt het nog lekkerder.

rollende-keukens-8

Op aanraden van Marikee van Liv’Wow begon ik bij Smokey Goodness. Voordat de rij echt te lang zou worden zijn we er dus maar gelijk op afgegaan. We haalden een ‘Best of Pork’ met spare ribs, spek en pulled pork. Vooral de pulled pork is geweldig! Het pulled pork broodje ga ik dus ook zeker ook een keer proberen.

rollende-keukens-9

Daarna haalden we een Daddy Cool Box bij ‘Box Ouwe’. Deze was gevuld met drie lekker spreads: mozarella, humus en doperwtenspread end daarbij broodjes. En twee kleine quiche Lorraines. Op de eatsharelove Instagram kun je een foto vinden van de inhoud.

rollende-keukens-7

Vervolgens aten we de gefrituurde eend met meloen van Dirty Duck. Lekker!

rollende-keukens-6

Bij de Mircrobar kun je insecten eten. Brrrrrrr. Ze hadden meelwormloempia’s en snoepsprinkhaantjes. Maar, insecten zijn het voedsel van de toekomst (toch?), dus niet zeuren, we moeten er maar aan wennen. Wij aten daarom een snoepsprinkhaantje.

rollende-keukens-4

Zie hieronder de sprinkhaan, met oogje. Deze had de smaak limoen, ze waren er ook mer chocolade. Het smaakte gewoon erg zoet en bleef mijn aan je tanden plakken.

rollende-keukens-3

En als toetje een lekkere wafel op een stokje van Waffels op Wielen. Altijd goed!

rollende-keukens-2

Dat was mijn op de Rollende Keukens. Zijn jullie ook geweest en wat vond je het lekkerst?

Kijk voor meer informatie op rollendekeukens.nl. De datum voor volgend jaar is alweer bekend dat wordt 15 mei 2015!

Clarissa Filius

Clarissa is de eigenaar van eat. share. love..Houdt van lekker eten. En ook best gezond. Woont in Amsterdam Oost en vindt dat een walhalla voor een foodie. Daarnaast is ze freelance webredacteur en seo-specialist. Twitter: @clarissafilius