Hotspot: Hartje Oost

juni 2, 2014 in Hotspots door Clarissa Filius

hartje-oost

Hartje Oost zit alweer een tijdje bij mij om de hoek. Het is leuke hotspot in de Javastraat, waar ook Bedford Stuyvesant zit. Het is een koffieboetiek annex conceptstore, waar je ook lekker kunt lunchen.

Tijdens het openingsfeestje heb ik hier heel wat wijntjes op, maar normaal serveren ze hier vooral koffie. En niet zomaar koffie: echt goede koffie (resp. van Two for Joy). Dat is ook een van de redenen dat je mij vaak bij Hartje Oost kunt vinden. Niet dat ik zo’n koffiedrinker ben, maar als ik het drink moet het wel echt goede zijn (zonder suiker aub). Je kunt daarnaast ook lekker lunchen bij Hartje Oost én lekker werken met je laptop. Ik stelde een van twee eigenaressen, Esther van de koffie, een aantal vragen om haar beter te leren kennen.

Wie ben je en wat doe je precies?
Mijn naam is Esther en ik hou van eten en mensen verzorgen door iets lekkers voor ze te maken. Sinds begin deze maand heb ik mijn eigen koffie boetiek samen met Eline. Ik ben van de koffie en Eline is van de boetiek.

Hoe is je liefde voor eten ontstaan?
Mijn Opa en Oma zijn Indisch, dus koken zit in mijn bloed. Als meisje van 4 stond ik al bij mijn moeder in de keuken om haar te helpen koken of bakken. Ik vond het het leukst om taarten te bakken vooral omdat ik dan mocht snoepen van het beslag!

Hoe ben je erop gekomen om dit te gaan doen?
Ik wilde altijd al een grote woonkeuken  waar iedereen kon aanschuiven voor een gezonde hap, een goed glas en veel gezelligheid. Maar ik woon op maar 55 m2. Hartje Oost is voor mij een droom die uitkomt. En hopelijk veel gezellige avonden met fijne mensen aan tafel!

Wat is je lievelingskeuken/gerecht? 
Indisch/ Aziatisch door de achtergrond van mijn familie.

Wat is je favoriete food hotspot? 
Ik ben dol op de Wilde Zwijnen en op Leon Noir. Heel goed eten.

Heb je een goede keukentip? 
Volg je hart met koken en blijf proeven wat je doet.

hartje-oost

Naast koffie is het ook een boetiek. Daar kun je heel veel mooie (meiden)spullletje kopen. De kleding is allemaal handgemaakt van hele toffe merken. De kleding is helaas best prijzig, je moet het ervoor over hebben. Trouwens ook foodies kunnen hier shoppen, er zijn bijvoorbeeld mooie kookboeken te vinden.

hartje-oost

Altijd fijn als er ook iets anders te drinken is dan de reguliere frisdrank en je even geen trek hebt ik koffie.

hartje-oost

HARTJE OOST
Javastraat 23. Amsterdam
1094 GZ Amsterdam
info@hartjeoost.nl
020-2332137
hartjeoost.nl

eat. share. love. op social media
Volg mij ook via social media en blijf op de hoogte van het laatste food-nieuws. Ook krijg je altijd ene update als er een nieuwe blog online komt. Je mag mij ook altijd vragen stellen over eten. Talk to you soon!
instagram.com/eatsharelove
facebook.com/blog.eatsharelove
@eatsharelove of twitter.com/eatsharelove
pinterest.com/clarissafilius/

Clarissa Filius

Clarissa is de eigenaar van eat. share. love..Houdt van lekker eten. En ook best gezond. Woont in Amsterdam Oost en vindt dat een walhalla voor een foodie. Daarnaast is ze freelance webredacteur en seo-specialist. Twitter: @clarissafilius