IJ Pop Up – dé plek om te eten met mooi weer

juli 24, 2014 in Hotspots door Clarissa Filius

ij-pop-up-amsterdam

Eten op een boot in het IJ, wat wil je nog meer als Amsterdammer. Bij het nieuwe pop-up restaurant IJ Pop Up kun je proeven van allerlei lokale biologische gerechten én geniet je optimaal van het mooie weer.

Als je in de stad woont ken je vast het probleem van de zon die te snel verdwijnt achter de gebouwen. Het is soms lastig om nog een terras in de zon te vinden op latere tijdstippen, terwijl hij nog flink staat te schijnen. Dé plek waar je moet zijn is aan het IJ, want daar schijn de zon het langst. Met de nieuwe hotspot IJ Pop Up ben ik daarom helemaal gelukkig. En guess what; je kunt er ook nog eens heerlijk eten en drinken!

ij-pop-up-amsterdam

Bij IJ Pop Up kun je van alles bestellen, van de Dutch Weed Burger tot salades en allerlei lekkere hapjes. Wij kwamen aan om 19:00 en begonnen met een verfrissende cocktail. Daarna bestelden allerlei hapjes als een soort tapas-diner.

Op de foto hierboven zie je brood met daarbij olijven, salieboter (lekker!) en hele fijne olijfolie. Op het andere plankje wat venkelworst van Brandt en Levie die je zeker moet proberen en wat sla en brood.

ij-pop-up-amsterdam

De tweede ronde aten we kip piri-piri uit een pannetje met wedge’s (soort friet) en samosa’s. Daarbij kun je allerlei lekker wijnen bestellen en ook bier van de lokale Brouwerij het IJ.

pasteis-de-belem

Als nagerecht aten we de Pastel de nata, ook wel Pastéis de Belém. Zoals je misschien als zag bevindt het restaurant zich op de boot ‘Lizboa’, Lissabon dus. Pastel de nata is een echt traditioneel Portugees gebakje, dat van origine komt uit Belém in Lissabon. Erg lekker!

ij-pop-up-amsterdam

Genoeg reden om naar IJ Pop Up te gaan op een zonnige dag, maar de belangrijkste is misschien wel het uitzicht. Zoals je op de foto hierboven ziet kun je hier genieten van prachtige zonsondergangen op een heel rustige locatie. Het is net een korte vakantie in eigen stad. :) Oh en voor kinderen is er plek om te spelen, dus ook voor ouder met kinderen is het ene fijne plek.

IJ Pop Up op de Lizboa
Veemkade 251
Amsterdam
Check voor meer informatie de Facebook Page

Deze pop-up blijft tot ongeveer eind september. Mocht het een succes zijn, dan zijn ze er volgend jaar weer!

Clarissa Filius

Clarissa is de eigenaar van eat. share. love..Houdt van lekker eten. En ook best gezond. Woont in Amsterdam Oost en vindt dat een walhalla voor een foodie. Daarnaast is ze freelance webredacteur en seo-specialist. Twitter: @clarissafilius