Nieuw: workshops bij Dille&Kamille

mei 31, 2014 in Nieuws door Clarissa Filius

workshops-dille-kamille

Vorige week mocht ik bij de opening zijn van de nieuwe workshopruimte van mijn favoriete kookwinkel Dille&Kamille. Super leuk, want ze gaan ook kookworkshops geven. Ik mocht meedoen met een koffie workshop en een risotto demonstratie bijwonen.

Grote kans dat je Dille&Kamille kent. Het bestaat al lang (sinds 1974) en de meeste mensen horen erover van hun moeder. Ik ben vooral fan van alle kookspulletjes die ze hebben, zo leuk! En alles is ook nog eens geproduceerd met respect voor de natuur. Zo vind je bijvoorbeeld geen plastic in de winkel.

Deze workshopruimte is te vinden bij Dille&Kamille in Amsterdam, aan de Nieuwendijk. Dit is de eerste workshopruimte die ze hebben geopend. Als het goed gaat is er een kans dat zo’n ruimte ook in de andere vestigingen komt (Brussel als eerst). Wat kun je verwachten? Er werden alvast een risotto en een tajine workshop genoemd. Dat klinkt alvast goed!

workshops-dille-kamille-2

We kregen eerst een koffieworkshop van Bocca. De koffie gingen we zetten met een Chemex. Een vernuftig ding dat er vooral mooi uitziet, maar ook handig is om filterkoffie mee te zetten. Als je bonen eerst zelf maalt wordt het extra lekker. Voor veel mensen hoogstens iets voor op de camping, maar ik wil hem graag thuis. Een koffiezetapparaat heb ik niet en daar heb ik ook geen ruimte voor. De Chemex neemt niet veel ruimte in én is ook nog eens mooi. Perfect!

We mochten koffie proeven uit diverse landen en wat een verschil. Wist je dat koffie van een bes komt en van origine groeit in de bergen van Ethiopie? Tegenwoordig komt het uit vele landen en de smaak verschilt erg per land. Bij koffie uit de winkel proef je dat vaak niet, omdat ze vaak koffie uit veel landen door elkaar mengen. Zo is het zeker dat de koffie altijd hetzelfde smaakt.. want dat wilt de consument.. toch??? Ik zal het verhaal over koffie en de smaken nog eens verder uitleggen in een blogje over de Chemex, waarin ik ook zal beschrijven hoe je hem gebruikt. Op naar écht lekkere koffie, en dat gewoon thuis!

Het ding is overigens over ongeveer een maand te koop bij Dille&Kamille en nu al online te bestellen bij Bocca.

workshops-dille-kamille-3

En dan de risotto. We kregen een demonstratie van het maken van écht goede risotto. Kan ook zonder wijn dus.. maar ik vond die wijn juist altijd wel een goed excuus om een fles leeg te drinken. Hij was toch al open.

Ook van risottorijst zijn allerlei soorten.. je kunt er zelfs een heel boek over kopen genaamd Tutto Risotto. Interessant, maar je moet er maar zin in hebben: 320 pagina’s over alleen risotto. Als je het uit hebt ben je wel een echte risotto meester. Er werd vandaag een risotto gemaakt met eekhoorntjesbrood. Zie het resultaat hieronder. Oke.. echt fotogeniek is hij niet, maar wel LEKKER!

risotto-dille-kamille

Kijk voor meer informatie op dille-kamille.nl.

eat. share. love. op social media
Volg mij ook via social media en blijf op de hoogte van het laatste food-nieuws. Ook krijg je altijd een update als er een nieuwe blog online komt. Je mag mij natuurlijk ook vragen stellen over eten. Talk to you soon!
instagram.com/eatsharelove
facebook.com/blog.eatsharelove
@eatsharelove of twitter.com/eatsharelove
pinterest.com/clarissafilius/

Clarissa Filius

Clarissa is de eigenaar van eat. share. love..Houdt van lekker eten. En ook best gezond. Woont in Amsterdam Oost en vindt dat een walhalla voor een foodie. Daarnaast is ze freelance webredacteur en seo-specialist. Twitter: @clarissafilius