Onderzoek @Food - Eat Share Love

Om af te studeren bij mijn studie Media & Entertainment management heb ik de scriptie @Food geschreven. Deze scriptie is een onderzoek naar het genereren van merkbekendheid onder hobbykoks tussen 18-54 jaar voor kookstudio’s via social media.

Open hier de downloadbare versie van het rapport

Marketingcommunicatie is een essentieel onderdeel van de marketingmix in de moderne marketing (Kotler, Armstrong, Saunders & Wong, 2006). Tegenwoordig is online marketing bijna niet meer weg te denken uit de promotiemix. Het gebruik van social media is de nieuwste ontwikkeling op dit gebied waar steeds meer bedrijven gebruik van gaan maken. Maar hoe kan een kookstudio met dit medium zo effectief mogelijk merkbekendheid genereren?

In opdracht van het culinair evenementenbureau Smaak heb ik daarom onderzoek gedaan naar deze relatie voor kookstudio’s in Nederland. De uiteindelijke doelstelling van dit onderzoekrapport is om kennis en inzicht te verkrijgen in de activiteiten en wensen van hobbykoks op gebied van social media. Daarnaast moeten de resultaten een duidelijk beeld creëren hoe kookstudio’s deze media het meest effectief kunnen inzetten ter creatie van meer merkbekendheid.

Lees ook mijn blog op FoodNext voor een samenvatting van de resultaten.

WIl je graag de PDF ontvangen? Stuur mij dan een mailtje.

4 gedachten over “Onderzoek @Food

 1. Kyonne zegt:

  Hi Clarissa, ik had het al via e-mail geprobeerd maar die is denk ik niet aangekomen. Ik zou graag een PDF exemplaar van jouw onderzoek willen ontvangen. Alvast bedankt! Groeten Kyonne

 2. IreneB zegt:

  Beste Clarissa,

  Zou je mij je mailadres willen geven? Ik zou je graag een mailtje willen sturen over een onderzoek in Amsterdam Oost waar ik mee bezig ben dat veel raakvlakken heeft met jouw blog en scriptie-onderzoek. Ik hoor het graag!

  Mvg,

  Irene

 3. Chanel zegt:

  Hi, ik wil je graag mailen, maar zie je emailadres nergens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>