Traditionele Baba Ganoush

mei 29, 2014 in Recept door Clarissa Filius

Baba-ganoush

Een (heeeel) tijdje terug scheef ik een blog over Michel Yammine die ik ontmoette bij zijn kraam op de Neighbourfood market. Toen beloofde ik om een recept voor Baba Ganoush online te zetten. Het traditionele recept dat Michel met mij deelde. Natuurlijk eten met Libanees platbrood. 

In mijn vorige blog over de Liefde voor de Libanese keuken kun je alles lezen over Michel Yammine en zijn bedrijf. hij heeft een cateringbedrijf met traditioneel Libanees eten. En je kunt hem dus op verschillende markten vinden met lekkere hummus, falafel én zijn moeder!  Baba Ganoush maken is echt niet moeilijk/. je moet allen even tijd hebben om de aubergine te laten roosteren in de oven. Als je haast heb kun je hem ook gewoon in de gasvlam houden.. als hij helemaal zacht is is hij goed. Vervolgens haal je de schil eraf.. die vond ik zo lekker dat ik hem opat.. of dat gezond is betwijfel ik.

Het is ideaal als onderdeel van mezze die je als voorgerecht kunt serveren. Maar ook ‘s avond bij de borrel. Lekker wat geroosterde platbroden of gewoon met stokbrood. Wil je gezond doen, dan kun je er ook groenten in dippen.

Dit recept kreeg ik van Michel Yammine van ‘Food by Michel’. Kijk ook eens op zijn website foodbymichel.com.

Baba Ganoush
 
Cook time
Total time
 
Author:
Cuisine: Libanees
Serves: 4
Ingredients
 • 2 aubergines
 • 50 gram tahini
 • 2 eetlepels (Turkse) yoghurt
 • theelepel zout
 • sap van 1 citroen
 • wat witte peper
 • 1 teentje knoflook (gebruik niet te veel de smaak is sterker dan die van de aubergine!)
Instructions
 1. Grill de aubergines. Dat kan door hem 1 uur inde oven te leggen of een half uur op grillstand.Prik de schil eerst in met een vork en smeer hem in met olijfolie. Of houd ze in de gasvlam.
 2. Verwijder de schil. Pas op: eerst laten afkoelen!
 3. Verwijder overtollig water.
 4. Prak hem met een vork of aardappelstamper.
 5. Voeg de rest van de ingrediënten toe en maak af met wat olijfolie.

 

eat. share. love. op social media
Volg mij ook via social media en blijf op de hoogte van het laatste food-nieuws. Ook krijg je altijd ene update als er een nieuwe blog online komt. Je mag mij ook altijd vragen stellen over eten. Talk to you soon!
instagram.com/eatsharelove
facebook.com/blog.eatsharelove
@eatsharelove of twitter.com/eatsharelove
pinterest.com/clarissafilius/

Clarissa Filius

Clarissa is de eigenaar van eat. share. love..Houdt van lekker eten. En ook best gezond. Woont in Amsterdam Oost en vindt dat een walhalla voor een foodie. Daarnaast is ze freelance webredacteur en seo-specialist. Twitter: @clarissafilius