Bloemkoolsoep met zoete aardappel

maart 26, 2014 in Recept door Clarissa Filius

Bloemkoolsoep met zoete aardappel

Een halve bloemkool. Wat doe je daarmee? Ik had zin in soep vandaag, dus ik maakte een bloemkoolsoep met zoete aardappel en veel knoflook. Makkelijk, gezond en erg smakelijk.

Het was een lekkere thuiswerkdag vandaag. De hele dag binnen werkte zorgde dat ik weinig zin had om boodschappen te halen. Met wat ik in huis had maakte ik dus een soepje. Een gewone bloemkoolsoep wordt meestal gemaakt met gewone aardappels. Zoete aardappels vind ik echter veel lekkerder en ze zijn ook nog eens gezonder. Daarnaast geven ze een prachtig kleurtje aan soep.

Wat zie je daar op de achtergrond? Dat zijn de craquelins uit de Foodwelove box van deze maand. Lekkere Franse crackers.. ging er prima bij.

Bloemkoolsoep met zoete aardappel
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: Hoofdgerecht
Cuisine: Nederlands
Serves: 2
Ingredients
  • ½ bloemkool
  • 2 kleine zoete aardappels
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 500 ml water
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • gehakte peterselie
Instructions
  1. Breng het water eventueel van te voren aan de kook met een waterkoker.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook grof. Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook.
  3. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes.
  4. Voeg de aardappel en bloemkoolroosjes toe en bak even mee.
  5. Voeg vervolgens de kruiden, het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken, of tot de groenten zacht zijn.
  6. Pureer de soep met een keukenmachine of staafmixer. Is je soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. Doe terug in de pan en verwarm nog even.
  7. Breng op smaak met zout en peper en serveer met wat fijngehakte peterselie eroverheen.

 

Clarissa Filius

Clarissa is de eigenaar van eat. share. love..Houdt van lekker eten. En ook best gezond. Woont in Amsterdam Oost en vindt dat een walhalla voor een foodie. Daarnaast is ze freelance webredacteur en seo-specialist. Twitter: @clarissafilius