FoodWeLove couscous

februari 20, 2014 in Recept door Clarissa Filius

DSC00007

De Foodwelove box van deze maand draaide om couscous. De box was deze keer samengesteld door Nadia Zerouali, bekend oa het kookboek Bismillah Arabia. In de box zat een couscousrecept speciaal samengesteld voor Foodwelove.

In de box zaten dit keer allemaal typisch Marokkaanse producten. Bijna allemaal te gebruiken in dit recept.

Ik vond deze couscous echt overheerlijk! Je merkt ook echt dat ingrediënten van goede kwaliteit zijn. De amandelen smaken heel anders dan die uit de supermarkt. Daarnaast maakt het stomen van couscous echt veel verschil. Voortaan zal ik nooit meer wellen (tenminste als ik tijd en geduld heb om te stomen ;))

Lees meer over Foodwelove en de inhoud van de box op hun website.

FoodWeLove couscous
 
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: Hoofdgerecht
Cuisine: Marokkaans
Serves: 4
Ingredients
  • 2 zoete uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 g saffraan
  • 1 tl ras el hanout
  • 200 gram couscous
  • 2 el boter
  • 100 gram blanke amandelen
  • 100 gram gedroogde abrikozen (liefst ongezwaveld)
  • 1 ingemaakte citroen
  • zout, peper
  • koriander
Instructions
  1. Doe eerst de couscous in een schaal met 100 ml warm water (niet kokend heet) en 1 el olijfolie. Wrijf de couscous los tussen je handen.
  2. Zet de stoompan op het vuur en stoom de couscous 10 min. Couscous stoom je eigenlijk in een echte couscoussiere. Die had ik helaas niet, dus ik heb een cratieve constructie gemaakt met mij vergiet. Het stoommandje staat ertussen omdat mijn vergiet anders zou smelten, hij is namelijk van plastic. Een couscoussiere kun je overigens kopen bij householdhardware.nl
  3. Snijd de uien in halve ringen en de hak de knoflook.
  4. Doe de couscous in een schaal, laat een beetje afkoelen en doe er 50 ml warm water bij. Wrijf de couscous weer los met je handen en stoom het daarna nogmaals 10 min. Bak de ui en knoflook even in wat olijfolie tot de ui een beetje bruin wordt.
  5. Doe er 250ml water bij en de ras el hanout en saffraan. Laat dit 25 zachtjes pruttelen.
  6. Doe met de couscous nog een keer hetzelfde als hiervoor en laat een laatste keer 10 min stomen. Snijd ondertussen de amandelen, abrikozen en citroen in stukjes.
  7. Meng dit door de couscous met de boter en roer daarna het uimengsel erdoor. Strooi er nog wat gehakte koriander overheen. Nu is de couscous klaar.

 

Tip: Op Kookles.nl kun je lezen hoe je uien kunt snijden, super handig!

Clarissa Filius

Clarissa is de eigenaar van eat. share. love..Houdt van lekker eten. En ook best gezond. Woont in Amsterdam Oost en vindt dat een walhalla voor een foodie. Daarnaast is ze freelance webredacteur en seo-specialist. Twitter: @clarissafilius