Gezond ontbijt met banaan en superfoods

juni 4, 2014 in Recept door Clarissa Filius

banaan-superfood-ontbijt

Ik ben steeds meer bezig met gezond eten, maar wat is nu het ultieme gezonde ontbijt? Als je alle gezondheidsgoeroes moet geloven mag je geen tarwe, zuivel en suiker of zoetstoffen eten. Er blijft niet veel over dan. Maar dit ontbijtje voldoet aan alle voorwaarden, is snel te maken én echt lekker!

Je kunt misschien doordraven in gezond teen. Maar ‘s ochtends ontbijten zonder tarwe voelt wel goed… het voorkomt bij mij namelijk een opgeblazen gevoel. Een smoothie met te veel fruit is ook niet echt goed.. want er zit veel suiker in en je lichaam heeft niet door dat je iets ‘eet’ en daardoor gaat je spijsvertering niet goed aan het werk. Dit ontbijtje is super makkelijk te maken en is ontzettend verantwoord. Ik gooi er zelf wat superfoods op, maar je kunt ook wat fruit en noten gebruiken. Of je favoriete granola, als je niet perse gluten- of tarwevrij wilt eten.

Eigenlijk vervang je met de banaan de yoghurt die je waarschijnlijk normaal zou gebruiken in een dergelijk ontbijtje. Helaas is zuivel niet altijd even diervriendelijk en zelf kan ik ook niet goed tegen lactose. En of yoghurt gezond is, is nog maar de vraag. Een mooie vervanger dus!

Op mijn ontbijtje zie je de superfoodmix van Jan Gotjé die ik in Foodwelove box van april vond. Daar zitten in: gojibessen, pompoenpitten, amandelen en gedroogde moerbeien. Ook strooide ik er nog wat hennepzaad overheen.

Gezond ontbijt met banaan en superfoods
 
Prep time
Total time
 
Author:
Recipe type: Ontbijt
Serves: 1
Ingredients
  • - 1 banaan
  • - scheutje amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • - kaneel
  • - handje noten en superfoods (of wat je maar lekker vindt)
Instructions
  1. Pel de banaan en doe hem in stukjes in een kommetje.
  2. Voeg een scheutje amandelmelk toe en prak de banaan tot het een mooi mengsel wordt.
  3. Roer er wat kaneel doorheen.
  4. Bestrooi met noten en superfoods.
  5. NB: Je kunt het mengsel eventueel ook pureren in de blender, zodat het iets gladder word. Het is maar wat je lekkerder vindt. Let wel op dat je niet te veel amandelmelk toevoegt.

 

eat. share. love. op social media
Volg mij ook via social media en blijf op de hoogte van het laatste food-nieuws. Ook krijg je altijd ene update als er een nieuwe blog online komt. Je mag mij ook altijd vragen stellen over eten. Talk to you soon!
instagram.com/eatsharelove
facebook.com/blog.eatsharelove
@eatsharelove of twitter.com/eatsharelove
pinterest.com/clarissafilius/

Clarissa Filius

Clarissa is de eigenaar van eat. share. love..Houdt van lekker eten. En ook best gezond. Woont in Amsterdam Oost en vindt dat een walhalla voor een foodie. Daarnaast is ze freelance webredacteur en seo-specialist. Twitter: @clarissafilius